ALMELO - Heracles Almelo heeft vrijdagavond de eerste periodetitel gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer/coach John Lammers was te sterk voor De Graafschap: 3-2.

De koploper kwam al vroeg op voorsprong via Emil Hansson, die uit een voorzet van Nikolai Laursen scoorde. Binnen twintig minuten kwamen de bezoekers echter langszij. Siem de Jong was scherp bij een vrije trap. Keeper Michael Brouwer redde in eerste instantie, maar werkte de bal daarna ongelukkig in eigen doel bij een tweede poging van De Jong.

De formatie van Lammers had het lastig en moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Ook in het tweede bedrijf was de start van Heracles sterk. Hansson gaf de bal voor vanaf de linkerkant en Samuel Armenteros zorgde voor een nieuwe voorsprong. Hansson is dit seizoen nu al bij veertien treffers direct betrokken (zes goals, acht assists). Zo stevende Heracles af op een zege, maar De Graafschap was nog niet geslagen. Danzell Gravenberch, de vervanger van De Jong, scoorde op aangeven van Robin Schouten de gelijkmaker. De Graafschap kon niet lang genieten van de gelijkmaker, want Thomas Bruns maakte met nog een kwartier op de klok op fraaie wijze de 3-2. De club uit Almelo ontving vervolgens de eerste prijs van dit seizoen.