ALMELO - Heracles Almelo is sinds vrijdagavond samen met PEC Zwolle medekoploper van de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks dat de thuisploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde wist men Helmond Sport met 2-0 te verslaan.

Heracles begon sterk op eigen veld, maar moest na een kwartier plotseling verder met tien man doordat Anas Ouahim onnodig een rode kaart pakte na een harde overtreding.

De thuisploeg wist dat het een lastige avond zou worden, maar drie minuten na rust kwam men op voorsprong: Lucas Schoofs kopte raak uit een vrije trap. Heracles verdedigde de voorsprong vervolgens met succes tegen een matig opererend Helmond Sport en kwam zelfs nog op 2-0, via invaller Abed Nankishi.