KERKRADE - Heracles Almelo heeft zich dinsdagavond ten koste van Roda JC geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Pas kort voor middernacht viel de beslissing na een lange strafschoppenserie.

Roda JC kwam na een klein half uur op voorsprong via Romano Postema, maar kort na de rust sloegen de gasten uit Almelo binnen vijf minuten toe met treffers van Elias Sierra en Nikolai Laursen. Invaller Lennard Hartjes zorgde er in de 79e minuut voor dat er verlengd moest worden: 2-2

In die verlenging werd er niet gescoord waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Namens Heracles was Schoofs de eerste die miste, maar bij de volgende poging wist Heracles-keeper Koe Bucker de trap van Limbombe te keren. nadat Bucker zelf ook een strafschop achter zijn collega De Boer had geschoten keerde hij ook de zestiende strafschop van Hartjes en zodoende zit Heracles komende zaterdagavond in de koker bij de loting voor de tweede ronde.