VENLO - VVV heeft een zwaarbevochten overwinning behaald op Heracles dat de gehele tweede helft met tien man speelde. Een hoofdrol was er voor Georgios Giakoumakis die een penalty miste, een penalty veroorzaakte, maar vlak voor tijd wel de winnende maakte.

De Griek, onlangs opgeroepen door bondscoach John van 't Schip, kreeg in de eerste helft de bal vanaf elf meter niet langs keeper Koen Bucker. Kort hierop maakte Silvester van der Water de 0-1 voor Heracles. De gasten moesten na de rust wel verder met tien man want Adran Szöke zag in blessuretijd een rode kaart na een elleboogstoot.

VVV profiteerde optimaal van de numerieke meerderheid want kort na rust scoorde Jafar Arias en halverwege de tweede helft deed Vito van Crooij dat ook. Giakoumakis veroorzaakte vervolgens een strafschop die door Rai Cloet werd benut, maar de Griek ontpopte zich van schlemiel tot held door kort voor het einde de winnende te maken: 3-2.