ALMELO - De derby tussen Heracles Almelo en FC Twente leverde zaterdagavond vier doelpunten op, maar geen winnaar. Thuisploeg Heracles kwam twee keer op voorsprong, maar gaf die ook net zo vaak weer uit handen.

De ban werd al snel gebroken in de derby. Reeds na zes minuten, overigens na een onterechte hoekschop, kon Ismail Azzaoui de bal tussen de benen van keeper Drommel dor tegen de touwen schieten. Bijna net zo snel was de schade weer hersteld door Queensy Menig die profiteerde van zwak verdedigen van de thuisploeg.

De tweede helft was twee minuten oud toen Rai Vloet voor een hernieuwde voorsprong zorgde na een fout van Kik Pierie. Ook nu duurde het niet lang voordat het weer gelijk was. Op aangeven van Luciano Narsingh wist Danilo op fraaie wijze te scoren. De 2-2 zou uiteindelijk ook de eindstand worden aangezien Delano Burgzorg een opgelegde kans voor de thuisploeg nog om zeep hielp.