RIJSSEN - Op de openingsdag van de Derde Divisie heeft Excelsior '31 in eigen huis van Ter Leede weten te winnen. De thuisploeg wist de zege in het laatste kwartier veilig te stellen.

Excelsior '31 begon voortvarend en was twintig minuten oppermachtig in eigen huis. Tot de 18e minuut was doelman De vries telkens een sta in de weg, maar toen moest ook hij capituleren bij een rebound van Hielke Penterman.

De thuisploeg kon het moordende tempo niet volhouden en bij aanvang van de tweede helft bleken twee wissels Ter Leede goed te doen. Aanvoerder Tomas Arroyo wist dan ook gelijk te maken door een vrije trap achter keeper Van Zaltbommel te schieten. Door een slotoffensief ging de zege alsnog naar de thuisploeg dat een klein kwartier voor tijd scoorde via de net ingevallen jongeling Simon Seppenwoolde. In de blessuretijd wist Givan Werkhoven de eindstand op 3-1 te bepalen.