VELSEN-ZUID - Telstar van trainer Mike Snoei bleek vrijdagavond niet opgewassen tegen de mogelijke titelkandidaat Heracles Almelo. De gasten maakten na de rust het verschil: 0-3.

Het stond in Velsen-Zuid namelijk bij rust nog 0-0, al kreeg met name Telstar goede kansen op een doelpunt in de eerste helft. Ondermeer Koen Blommestijn slaagde er niet in doelman Michael Brouwer te passeren toen hij voor zijn doel opdook en een kopbal van Glynor Plet werd eveneens gepakt door de keeper.

In de tweede helft brak de in vorm verkerende Emil Hansson de ban met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek. Hij was dit seizoen al negen keer betrokken bij een doelpunt. Rigino Cicilia zorgde in de slotfase voor de 0-2 en in de blessuretijd verdiende Nikolai Laursen nog een strafschop, die hij zelf benutte.