ALMELO - Heracles Almelo is het nieuwe seizoen in de Eredivisie goed begonnen. In eigen huis behaalde men een terechte zege op het apatisch spelende ADO Den Haag (2-0)

Beide doelpunten vielen pas na de rust, maar er viel niets af te dingen op de zege van Heracles dat in de eerste helft al de betere ploeg. Zo had Boy kemper een moeilijk debuut bij de Haagse club omdat zijn directe tegenstander Silvester van der Water keer op keer langs hem ging. Dat kostte Kemper al vroeg in de wedstrijd geel en uiteindelijk twintig minuten voor tijd ook een rode kaart.

Op dat moment was het duel echter al beslist. Kort na rust was het Rai Vloet die zich na een corner makkelijk los maakte van Shaquille Pinas en de score opende. De sterk spelende Van der Water maakte zelf twintig minuten voor tijd uit een snelle counter de 2-0 endaarmee was het duel feitelijk beslist.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 2-0 (0-0)