TILBURG - Willem II heeft zondagmiddag een gemakkelijke zege behaald op Heracles Almelo. De ploeg van trainer Adrie Koster ontvlamde direct na rust en liep uit naar een 4-0 overwinning.

In de eerste helft gebeurde er niet zo gek veel en er vielen slechts een paar doelpogingen te noteren waar bij de thuisploeg og het meest dreigend was. Heracles Almelo, dat speelde zonder de op een transfer zinnende Silvester van der Water, bakte er helemaal weinig van.

Voor de Tilburgers het sein om na de rust direct los te gaan en daar slaagde men in. Zes minuten later stond het dan ook 3-0 door treffers van Vangelis Pavlidis, Görkem Saglam en John Yeboah en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. In se slotfase strooide Pavlidis nog wat extra zout in de Almelose wonden met zijn tweede treffer van de middag.