VENLO - Heracles Almelo is verder achterop geraakt bij koploper PEC Zwolle nadat men vrijdagavond onderuit ging bij VVV-Venlo. De Nopord-Limburgers maakten na rust het verschil.

De gasten van trainer John Lammers namen in de eerste helft nog wel de leiding via Lucas Schoofs, die met een droge schuiver de verre hoek vond.

De tweede helft gaf echter een heel ander beeld en veerde de thuisploeg van trainer Rick Kruys op. Nick Venema maakte gelijk met zijn negende competitietreffer van het seizoen. Een kwartier voor tijd volgde de volgende dreun voor de Almeloërs, toen invaller Kees de Boer uit de draai scoorde. Heracles moest in de achtervolging, maar zover kwam het niet,want de treffer viel opnieuw aan de andere kant. De eveneens ingevallen Mitchell van Rooijen maakte in de 82ste minuut op fraaie wijze de 3-1 en bezorgde VVV-Venlo zo de vreugde in de week van het 120-jarige jubileum.