ALMELO - Feyenoord gaat, na de bekerwedstrijd van komende woensdag tegen FC Utrecht, de winterstop in als runner-up in de eredivisie. Op bezoek bij Heracles Almelo hoefde het elftal van trainer Arne Slot geen moment diep te gaan om te winnen: 0-4.

Heracles, dat dinsdag coach Lammers aan de kant zette, stond gelijk stevig onder druk.Wieffer kopte in de 3de minuut nog over, maar vond een minuut later Stengs, die een hoek kon uitzoeken. Stengs tikte op aangeven van Hartman ook daarna de 0-2 binnen.

De spaarzame aanvallen van Heracles leverden amper gevaar op. Geertruida rondde vlak na rust een door Hancko doorgekopte corner af en Timber schoot met precisie de 0-4 binnen. Doelman Brouwer hield de freewheelende Feyenoorders met prima reddingen van een hogere uitslag af.