ALMELO - Sparta speelt ook volgend seizoen in de eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn versloeg Heracles Almelo met 1-3 en werd vijftiende. De Almeloërs zakten naar plaats zestien en moeten in de nacompetitie aantreden.

Heracles had een punt nodig en creëerde goede kansen. Zo trof Ouahim de lat met een schot. Net voor rust scoorde Sparta, dat vooral op eigen helft had gebivakkeerd,wel. Namli vond Verschueren en die rondde koel af.

Een treffer zou de Almeloërs bevrijden en het zat ook niet mee toen Makkelie hands van Meijers wegwuifde.Sparta werd wel teruggedrukt,maar na een counter maakte Thy de 0-2, waarna Engels het duel besliste. De 1-3 van Bakis zorgde niet meer voor een hectische slotfase en de teleurstelling was dan ook groot bij de thuisploeg dat zich moet opladen voor een duel met Excelsior komende woensdag.