ROTTERDAM - Een oliedomme rode kaart voor aanvoerder Adil Auassar heeft Sparta de eerste competitiezege gekost. Auassar kreeg het in het duel met Heracles Almelo bij een 1-0 voorsprong aan de stok met Rai Vloet en trapte na. Heracles wist vervolgens een kwartier voor tijd gelijk te maken (1-1).

In de eerste helft krijgen beide ploegen mogelijkheden, maar zijn het toch de gasten uit Almelo die het overwicht hebben. Toch is het Sparta dat kort na de rust de score opent als Abdou Harroui ineens uithaalt.

Kort hierop volgt echter het duel tussen Vloet en Auassar waarbij Vloet zic ook niet onbetuigd laat, maar Auassar verkeerd reageert door na te trappen. Na het zien van de VR-beelden is scheidsrechter Gözübüyük overtuigd en toont de Sparta-aanvoerder het rood. Heracles besluit daarna gelijk volle druk naar voren te zetten en een kwartier voor tijd levert dat de gelijkmaker van Vloet op.