ALMELO - PSV is zaterdag het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een driepunter. Op bezoek bij Heracles Almelo had trainer/coach Roger Schmidt zijn elftal behoorlijk gewijzigd ten opzichte van het team dat een week geleden de Johan Cruijff schaal won, doch wist evenwel een simpele 0-2 zege te behalen.

Met het oog op de belangrijke wedstrijden tegen Benfica waarin voor PSV deelname aan de Champions League op het spel staat stonden o.a. Van Ginkel, Drommel, Zahavi, Götze, Gakpo, Max en Boscagli niet aan de aftrap. Heracles begon feller, maar kon niet aan echt grote kansen toekomen. PSV ook niet, maar sloeg wel op de juiste momenten toe bijvoorbeeld vijf minuten voor rust toen Bruma werd weggestuurd die de bal door de benen van keeper Bucker in het doel plaatste. de Portugees zou kort hierop ook de paal nog raken.

Met Götze alsnog in de ploeg werd PSV sterker al bleven de kansen spaarzaam. Toch wist de toch al op dreef zijnde Noni Madueke de verre hoek te vinden en besliste hiermee feitelijk de wedstrijd: 0-2. PSV kwam nooit meer echt in gevaar en speelde het duel gecontroleerd en zonder kleerscheuren uit.