OOSTENDE - Pim Ronhaar is de nieuwe wereldkampioen bij de beloften. In Oostende bleef de 19-jarige renner uit Hellendoorn zowel de grote favoriet Ryan Kamp alsmede de Belgische concurrentie ruim voor.


De Nederlanders gingen fel van start in Oostende, maar in de eerste twee ronden bleken de verschillen nog klein. Langs het strand waar een stevige wind voor hinder zorgde en in het zand werden de eerste gaatjes geslagen. In de derde ronde profiteerde Ronhaar waar o.a. Kamp en Tim van Dijke bleven steken en plaatste in het zand een demarrage. In eerste instantie kon de Belg Timo Kielich nog volgen, maar op de hoge brug moest die de Nederlander laten gaan.

Ronhaar hield de Belgen Kielich en Emiel Vertrynge voortdurend op afstand die op hun beurt weer werden achtervolgd door Ryan Kamp, bezig aan een come-back. Ronhaar bleef soeverein en kon ongehinderd alleen op de finish afgaan. Kamp, de wereldkampioen van een jaar eerder wist zich los te maken van de Belgen en pakte het zilver voor Timo Kielich.