ZWOLLE - PEC Zwolle heeft zaterdagavond zijn eerste seizoenszege van het seizoen behaald. Tegen Heracles ontsnapte de hekkensluiter enkele malen, waarna het in blessuretijd zelf toesloeg door een benutte strafschop van aanvoerder Bram van Polen (1-0).

Het gebrek aan scorend vermogen leen de thuisploeg weer op te breken. In de eerste helft wisten Adzic, Kastaneer, Redan en Saymak in een kansrijke positie het doel niet te vinden en een schot van Huiberts werd gestopt.

Aan de andere kant werd keeper Lamprou na rust door Sierhuis getest. De aanvaller scoorde even later ,maar de de VAR had buitenspel gezien. Kort hierna zwijnde PEC Zwolle nogmaals. Ryan Koolwijk vloerde Delano Burgzorg, maar de "Panenka" van Rai Vloet ging over het doel. In blessuretijd werd er een overtreding gemaakt op Dean Huiberts. Nu mocht van Polen aanleggen vanaf elf meter en deze deed het wel koelbloedig: 1-0.