ALMELO - PEC Zwolle heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen van Heracles Almelo. De Zwollenaren wonnen overtuigend in Almelo (0-3) en hebben nu net als Heracles 44 punten, maar wel een duel minder gespeeld.

In oktober won PEC in Zwolle met 3-2 van Heracles en toen stond het na 36 minuten al 3-0. Ditmaal leidde de ploeg van trainer Dick Schreuder na 38 minuten met 0-3. De bezoekers tikten de Almeloërs helemaal zoek en namen via een prachtig gekruld schot van Lagsir, een flipperkastgoal van Van den Belt en een kopbal van Thy afstand.

Heracles Almelo, dat voor rust via Laursen nog wel twee dotten van kansen kreeg, bood in de tweede helft meer tegenstand, maar spannend werd het nooit.