WIJDEWORMER - Jong AZ heeft vrijdagavond op het nippertje een verdiend punt weten te halen tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, Heracles Almelo. Diep in blessuretijd bracht Wouter Goes de beloftenploeg van coach Maarten Martens op gelijke hoogte: 1-1.

In een spannend dusl zat het venijn 'm in de staart al viel er ook in de eerste helft genoeg te beleven. Zo wist keeper Owusu-Oduro zowel Laursen als Schoofs van het scoren af te houden en was bij de thuisploeg Yusuf Barasi de gevaarlijkste man, ondermeer met een poging in het zijnet.

Ook na rust gaf Jong AZ uitstekend partij aan de koploper en de beste kans was voor invaller Mexx Meerdink die net naast mikte. Terwijl de blessuretijd inging leek Heracles er alsnog met de winst vandoor te gaan toen invaller Rigino Cecilia raak kopte. In de 95e minuut was het echter Goes die de gelijkmaker achter keeper Brouwer wist te werken.

In de hectische slotfase zag Meerdink nog rood na een handgemeen met Vejinovic die zelf geel ontving.