SITTARD - Heracles Almelo heeft vrijdagavond een plek in het linkerrijtje en daarmee de aansluiting met de subtop gevonden na een nipte winst op Fortuna Sittard. In Limburg scoorde Rai Vloet het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1).

Na een weinig sprankelend begin van de wedstrijd scoorde Vloet in de 38e minuut. Met een geplaatst schot achter keeper Van Osch scoorde hij alweer zijn negende treffer van het seizoen.

Ook na de rust werd het nooit echt goed, doch wel spannend omdat de thuisploeg fervent op zoek ging naar de gelijkmaker. Toch had Burgzorg de gasten ook zomaar op een grote voorsprong kunnen zetten, maar hij verprutste de kans. Een kwartier voor tijd kwam Fortuna dicht bij de gelijkmaker, maar de knal van Sebastian Polter stuitte via de onderkant van de lat het veld weer in.