ALMELO - Heracles Almelo heeft provinciegenoot PEC Zwolle de eerste nederlaag van dit kalenderjaar toegebracht. In Almelo won de ploeg van trainer Frank Wormuth met 2-0 van de mat spelende hekkensluiter, die dit jaar al elf punten vergaarde.

Heracles deelde voor rust de lakens uit en kwam na een defensieve wanorde bij de Zwollenaren op voorsprong. Nakayama liet zich aftroeven door Ouahim,waarna Lamprou onnodig uit zijn doel kwam. De doelman werd vervolgens geklopt door een mooie boogbal van De La Torre.

In de tweede helft gingen de Almeloërs vrolijk verder. Bakis verdubbelde vlot de marge en ook daarna had de thuisclub weinig te duchten van de gasten. Voor Heracles was het al de zevende thuisoverwinning waar het uit pas twee punten veroverde.