ALMELO - Heracles Almelo heeft zich vrijdagavond tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie gekroond. In eigen huis wist het team van John Lammers de spanning te weerstaan en won met 2-0 van Jong Ajax. Hierdoor werd achtervolger PEC Zwolle, dat met 2-3 bij Helmond Sport won, op doelsaldo geklopt.

De Almelose equipe begon nerveus en Martha kreeg een tweetal beste kansen om de Amsterdamse beloften op voorsprong te schieten. Keeper Michael Brouwer speelde voor reddende engel. Op Erve Asito kwam het bericht door dat concurrent PEC Zwolle in Helmond de leiding had genomen en de zenuwen sloegen toe.

Samuel Armenteros zorgde er met een geplaatst schot voor dat die nervositeit werd onderdrukt, en toen de zwart-witte aanhang uitgejuicht was, kregen ze ook nog eens door dat het in Brabant inmiddels 1-1 was geworden. Heracles en Jong Ajax vermaakten het publiek, dat in de rust opgelucht een hapje en drankje kon halen in de wetenschap dat PEC zelfs achter was gekomen.

In de tweede helft viel het wat stil in Almelo, totdat de beslissing twintig minuten voor tijd viel. Marco Rente scoorde, uit vreugde belandde er bier op het veld en dus moest Jochem Kamphuis de wedstrijd tijdelijk stilleggen. In het restant van de wedstrijd lukte het Heracles de voorsprong vast te houden, waardoor de ploeg van Lammers zich tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie kroonde.