WAALWIJK - Na een goede reeks is Heracles Almelo weer even terug op aarde. Op bezoek bij RKC Waalwijk kwam de ploeg van trainer Frank Wormuth er nooit aan te pas en leed een verdiende nederlaag.

Het besef dat de thuisploeg nog wat punten nodig heeft om zich veilig te spelen was duidelijk zichtbaar. RKC Waalwijk was van meet af aan de betere ploeg. Dat Heracles bij een voortzetting van de goede reeks wellicht nog in beeld komt voor de play-offs was echter geen moment af te lezen aan het spel van de Tukkers.

In de elfde minuut mocht Ola John rustig aannemen, draaien en de bal in de korte hoek leggen zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd en tien minuten later was het Lennert Daneels die van afstand kon aanleggen voor een hard schot onder in de hoek.

Wormuth greep in de rust direct in door Burgzorg en Breukers naar de kant te halen, maar veel effect leverde dit niet op. Sterker, de beste kansen waren voor de thuisploeg, maar zowel Richard van der Venne als Daneesl krijgen de bal niet langs Bladwich. Van der Venne staat even later op het punt gewisseld te worden als hij er nog een sprint uit gooit en de Heracles-keeper voor een derde keer passeert, daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooiend: 3-0.