ALMELO - Heracles Almelo heeft zich goed hersteld van de zware nederlaag eerder deze week bij Jong Ajax (4-0). In een doelpuntrijk duel wist men in eigen huis te zegevieren over VVV-Venlo (5-3).

Heracles Almelo nam van begin af aan het initiatief en werd daarvoor beloond, toen Anas Ouahim de score opende. Kort voor het halfuur verdubbelde Nikolai Laursen met zijn vierde van het seizoen de marge. De bezoekers uit Venlo deden een paar minuten voor rust wat terug toen Daan Huisman scoorde op aangeven van Simon Janssen.

In de tweede helft maakten de partijen er een waar spektakel van. Nick Venema scoorde al binnen drie minuten de gelijkmaker, waarna Ouahim Heracles weer op voorsprong zette. Lucas Schoofs kopte hierna raak en bracht de marge weer op twee, maar Kees de Boer bracht de spanning opnieuw terug. Acht minuten voor tijd viel de achtste treffer van de avond in Almelo. Sylian Mokono knalde fraai raak en besliste het duel.