ALMELO - Directe promotie is voor Heracles Almelo weer een stukje dichterbij gekomen, maar de ploeg van John Lammers gelooft na de overwinning op FC Den Bosch (3-2) ook nog steeds in de titelkansen en houdt de druk op koploper PEC Zwolle.

De start van de bezoekers in Almelo kon nauwelijks beroerder, want Lucas Schoofs opende al binnen een minuut de score. FC Den Bosch kwam binnen een paar minuten langszij door een doelpunt van Rik Mulders, maar in de slotfase van de eerste helft liep Heracles alsnog weg door Samuel Armenteros en een eigen doelpunt van Teun van Grunsven. Armenteros miste voor de rust ook nog een strafschop.

Vroeg in de tweede helft werd het toch nog spannend voor de thuisploeg, want Nikolaj Möller maakte er 3-2 van. FC Den Bosch hield zo lang hoop op een stuntje, maar zover kwam het niet.