ALMELO - SC Cambuur heeft na negen overwinningen en acht nederlagen voor het eerst in dit seizoen gelijk gespeeld.De Leeuwarder formatie deed dat op de laatste speeldag van 2021 bij Heracles Almelo: 1-1.

Heracles was de iets gevaarlijkere ploeg in de eerste helft, waarin beide doelmannen met een puike reflex schade een doelpunt wisten te voorkomen. Heracles-keeper Blaswich keerde een kopbal van Uldrikis en aan de andere kant wist Stevens een poging van Sierhuis onschadelijk te maken.

De Friezen werden ook na rust achteruit gedrukt, maar scoorden wel de openingstreffer. Doodeman vond met een slim passje Michael Breij,de invaller controleerde met links en schoot binnen met rechts. De thuisploeg miste daarna twee kansen, maar kreeg waar het recht op had. Stevens loste een schot van Laursen en Orestis Kiomourtzoglou tikte van dichtbij raak.