DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond zijn derde zege van het seizoen geboekt en staat inmiddels op tien punten. In de Adelaarshorst won de ploeg van Kees van Wonderen in een knotsgek duel, inclusief twee rode kaarten, met 4-2 van Heracles Almelo.

In een aantrekkelijke wedstrijd helft kwam de thuisploeg na een half uur op voorsprong via een kopbal van Brouwers na een corner van Rommens. Kort voor rust viel de gelijkmaker na een mislukte trap van keeper Hahn waar Vloet van profiteerde.

Een kwartier na de rust dacht Go Ahead Eagles op rozen te zitten toen eerst Knoester zijn eigen doelman passeerde en vervolgens Brouwer met een mooi schot zijn tweede van de avond maakte. Rente zorgde echter al snel weer voor de aansluiting. Nog spannender werd het toen eerst Botos na een wilde trap en Lidberg, die zijn elleboog gebruikte, rood kregen en Go Ahead Eagles met negen man verder moest. Heracles drong stevig aan, maar de thuisploeg besliste het duel via Deijl: 4-2.