ALMELO - Feyenoord is definitief veroordeeld tot de play-offs. Na het 1-1 gelijke spel bij HeraclesAlmelo is de vierde plaats van Vitesse uit zicht.


Feyenoord kon tegen Heracles weer beschikken over de van een schorsing teruggekeerde Steven Berghuis, maar ook de aanvoerder kon de slechte serie geen halt toeroepen. De ploeg van Dick Advocaat kwam na een uur spelen nog wel op voorsprong, al was daar een grote fout van Janis Blaswich voor nodig. De keeper verkeek zich volledig op een schot van Orkun Kökçü en was daarmee verantwoordelijk voor de 0-1. Door de voorsprong kwam de vierde plaats weer in zicht, maar die hoop ging ook weer snel in rook op. Na een lichte overtreding van Botteghin benutte Sinan Bakis een penalty en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. Heracles had specialist en clubtopscorer Rai Vloet even daardoor geblesseerd zien uitvallen.

Voor Heracles is het gelijkspel belangrijk in de strijd om de achtste plaats en een daaraan gekoppeld ticket voor de play-offs. De ploeg van trainer Frank Wormuth deelt die positie met Sparta dat een iets beter doelsaldo heeft. Heracles speelt komende zondag de uitwedstrijd bij AZ. Sparta gaat dan op bezoek bij Heerenveen.