ALMELO - Een sterke start van de tweede helft heeft Feyenoord de overwinning bezorgt op bezoek bij Heracles Almelo. De Rotterdammers speelden voor de rust pover en stonden terecht met 1-0 achter. Een veel betere tweede helft leverde uiteindelijk een 2-3 overwinning op.

Feyenoord begon slecht op het Almelose kunstgras en binnen twintig minuten had verdediger Maximilian Rossmann raak gekopt uit een corner. Dankzij keeper Bijlow liep de score voor rust niet verder op.

In de tweede helft toonde de ploeg van Dick Advocaat een heel ander gezicht en had men binnen een kwartier het duel volledig op z'n kop gezet. Jens Toornstra zorgde eerst voor een knappe gelijkmaker om vervolgens Luis Sinisterra in stelling te brengen. Even later kon Eric Botteghin zelfs de 1-3 binnen koppen op aangeven van Kökcü. Doordat Rossmann voor de tweede keer raak kopte volgde er nog een spannende slotfase, maar Feyenoord hield stand.