ENSCHEDE - De derby tussen FC Twente en Heracles Almelo heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Na ruim negentig minuten stond er in de Grolsch Veste een 1-1 stand op het scorebord. Een resultaat waar beiden ploegen niet veel mee opschieten met het oog van het behalen voor de play-offs.

Gezien de winst van Sparta gisteravond en de concurrentie van Fortuna Sittard was winst voor beide ploegen noodzakelijk. Na een matige openingsfase waren de beste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg waarbij Ilic op de paal kopte en Danilo geen raad wist et de rebound.

Veel spektakel bleef echter uit, ook na de rust. In de 500e Eredivisiewedstrijd van trainer/coach Ron Jans lijkt het duel dan ook op 0-0 af te stevenen, doch in de 70e minuut weten de gasten vanuit het niets te scoren. Mats Knoester kopt raak na een voorzet van Rai Vloet. Een strafschop voor FC Twente wordt vervolgens geannuleerd omdat de bal even daarvoor bij een uittrap van Drommel niet stil zou hebben gelegen. Toch valt de gelijkmaker vlak voor tijd alsnog als Danilo uithaalt en Blaswich kansloos laat: 1-1.