EMMEN - Vier wedstrijden voor het einde staat FC Emmen voor het eerst op een plaats die geen rechtstreekse degradatie betekent. Dankzij een hattrick van Michael de Leeuw wonnen de Drenten met 3-1 van Heracles Almelo en gaan zij nu VVV-Venlo voorbij in de stand.

De zestiende plaats die de ploeg van Dick Lukkien nu bezet betekent nog altijd het spelen van play-offs, maar gezien de "flow" waar de ploeg nu in zit gaat men vol voor rechtstreekse handhaving. Met voor het eerst sinds eind september weer supporters op de tribune wilde FC Emmen wat laten zien. En de pakweg 1200 aanwezigen genoten van de "spirit" die de thuisploeg liet zien. Gescoord werd er niet voor de rust al was eerst Araujo daar met een kopbal dichtbij en vervolgens Jari Vlak tweemaal. Beide pogingen van Vlak gingen echter via een Heracles-verdediger tegen paal en lat.

Een klein kwartier na rust viel de verdiende treffer alsnog toen Michael de Leeuw werd vastgehouden door Fadiga. De spits scoorde zelf vanaf elf meter. In de slotfase ging het alsnog bijna mis voor de thuisploeg. Eerst miste Rai Vloet een grote kans en vervolgens werd Kutucu stevig aangepakt door keeper Verrips. Nu was het Vloet die vanaf de strafschopstip de gelijkmaker zorgde. Het venijn bleek echter in de staart te zitten met een glansrol voor De Leeuw. De spits nam eerst een lange bal van achteruit fraai aan om via de onderkant van de lat raak te schieten en zorgde in blessuretijd ook nog eens voor de definitieve bevrijding tot groot geluk van aanwezige toeschouwers.