ALMELO - Vier dagen voor het Champions League-duel tegen Real Madrid lijkt het er op dat Ajax naar het landskampioenschap van Nederland kan fluiten. Zaterdagavond zakte de ploeg van trainer Erik Ten Hag op het kunstgras van Heracles Almelo finaal door de ondergrens (1-0).

Een blunder van keeper André Onana betekende de beslissing in de wedstrijd toen hij na een ruim kwartier de bal pardoes in de voeten schoot van Mohammed Osman die met het buitenkansje wel raad wist. Toch was de nederlaag niet alleen Onana aan te rekenen aangezien het gehele elftal lamlendig leek op deze avond. Tekenend was al de foute terugspeelbal van Frenkie De Jong waardoor Daley Blind al in de vijfde minuut aan de noodrem moest trekken. Ajax had toen nog het geluk dat Brandley Kuwas vanaf elf meter de bal niet langs Onana kreeg en op de paal mikte.

De voorsprong van Heracles was dan ook zeker terecht en hoewel Ajax het in de tweede helft wel probeerde was het allemaal niet goed genoeg. De kansen die Tagliafico, Huntelaar en de beide invallers Labyad en Dolberg kregen mochten zelfs geen punt opleveren. Door de nederlaag kan PSV, als het zondag wint bij FC Utrecht, de voorsprong vergroten naar acht punten.

Heracles Almelo - Ajax 1-0 (1-0)