ALMELO - Hoppenbrouwers Almelo zet de samenwerking met Wielervereniging AWV de Zwaluwen voort door opnieuw de sponsorovereenkomst te vernieuwen. Vestigingsdirecteur Peter Valk zette maandag zijn handtekening onder het nieuwe sponsorcontract, waardoor de steun aan het lokale jeugd- en wielertalent voor de komende twee jaar weer een feit is. Deze stap benadrukt de warme betrokkenheid van Hoppenbrouwers bij de lokale gemeenschap van Almelo.

"We zijn erg tevreden over onze samenwerking met AWV de Zwaluwen in het afgelopen jaar en kijken uit naar het voortzetten ervan", zegt Peter Valk, vestigingsdirecteur van Hoppenbrouwers Almelo. "Het opleiden van regionaal talent is voor ons beiden een speerpunt, en dit is wat ons in opvatting en houding verbindt ",vervolgt Valk.

Philip Kootstra, voorzitter van wielervereniging AWV de Zwaluwen, is ook blij met het voorzetten van het sponsorcontract: "Onze vereniging en Hoppenbrouwers hebben niet alleen een band op de wielerbaan, maar ook daarbuiten. Het gaat niet alleen over de wielerwedstrijden, maar ook over gedeelde kernwaarden. De inzet van Hoppenbrouwers voor een beter klimaat en de toekomst van de volgende generatie sluit naadloos aan bij onze passie en ontwikkeling voor de jeugd en ons streven naar geweldige wieler ervaringen."

Totstandkoming
Op maandag 12 februari tekende beide partijen bij de recent gerenoveerde clubgebouw van AWV De Zwaluwen het sponsorcontract. Hoppenbrouwers, onder leiding van projectleider Jurgen Holslag, was betrokken bij de realisatie van duurzame technische installaties in het pand. Koolstra blikt terug: "We zijn dankbaar voor de steun die Hoppenbrouwers bood bij de rennovatie van ons clubhuis in 2023. Het heeft ons een geweldige nieuwe thuisbasis opgeleverd."

Twee jaar geleden zette Hoppenbrouwers voor het eerst haar handtekening onder een sponsorovereenkomst met AWV de Zwaluwen. Dit initiatief kwam van Jurgen Holslag, die samen met zijn zoon Luuk actief lid is van de wielervereniging.

Met het sponsoren van lokaal maatschappelijke initiatieven waaraan medewerkers deelnemen, toont Hoppenbrouwers zich als een betrokken werkgever die haar medewerkers op één zet. Daarnaast onderstreept de technisch dienstverlener op deze manier haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Volledig hiermee in lijn, is Hoppenbrouwers ook betrokken als hoofdsponsor bij de door AWV de Zwaluwen- georganiseerde 'Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo'; de jaarlijks wielerwedstrijd die traditioneel op Koningsdag wordt gehouden op Wielerbaan De Sumpel te Almelo.

Over Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit meer dan 20 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. Met een cruciale rol in de energietransitie en de wereld van digitalisering realiseert het bedrijf projecten gericht op duurzame energieopwekking, energiemanagement, optimalisatie van het energieverbruik. Daarnaast implementeert Hoppenbrouwers dagelijks slimme gebouwtechnologie en geïntegreerde automatiseringssystemen. De bijna 1850 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met hun passie voor techniek helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.