ALMELO - Ben je op zoek naar de GGD corona test in Almelo? Dan heb je hem snel gevonden. De GGD heeft namelijk door het gehele land testlocaties ingericht die ervoor moeten zorgen dat je binnen een korte tijd weet of je besmet bent met het virus. Daarbij kun je eenvoudig een afspraak maken. Er is niet veel moeite voor nodig, zolang je maar weet waar je op kunt gaan letten. En hoe zorg je ervoor dat de afspraak op de juiste manier gemaakt wordt? Onderstaande informatie legt het allemaal voor jou uit.

De GGD corona test in Almelo voor iedereen
De GGD corona test in Almelo is de test waar iedereen met klachten terecht kan. Deze test wordt ook wel de PCR test genoemd en moet aantonen of je besmet bent met het coronavirus. Hiervoor worden er met een wattenstaafje monsters uit je neus en keel gehaald, welke onderzocht worden in het laboratorium. De afspraak heb je dan binnen de 24 en 48 uur in handen, waarna je gelijk advies kunt krijgen over een eventuele quarantaine of de thuisisolatie. De GGD geeft geen sneltesten aan consumenten, waardoor de wachttijd dus wel wat langer is dan je zou willen.

Op meerdere manieren een afspraak
Voordat je naar de testlocatie voor de GGD corona test in Almelo kunt gaan, moet je een afspraak maken. Dit doe je via de online wegen of telefonisch. Als je online een afspraak gaat maken, dan moet je inloggen met jouw DigiD. Jouw persoonsgegevens zijn dan al bekend, waardoor deze niet meer ingevuld hoeven te worden. Als je telefonisch een afspraak maakt, moet je jouw burgerservicenummer doorgeven. Daarna ga je over tot het aangeven van jouw klachten en kun je bekijken welke testlocatie in de omgeving te vinden is. Zo is de afspraak eenvoudig ingepland en hoef je aleen nog maar naar de locatie.

Na de test naar huis

De GGD corona test in Almelo is binnen enkele minuten al uitgevoerd. Je hoeft ook niet te wachten op een uitslag, maar gaat direct weer naar huis. Hier blijf je in thuisisolatie totdat je de negatieve uitslag in handen hebt. Bij een positieve uitslag ga je in quarantaine en wordt er een bron- en contactonderzoek gestart. Deze moet uitwijzen of je mensen in jouw omgeving hebt kunnen besmetten. Zo blijft iedereen veilig en kan er langzaam naar een bestrijding gewerkt gaan worden. Meer corona nieuws lezen? Corona nieuws in Almelo vind je hier.