ALMELO – Het was een prachtige dag voor autoliefhebbers en revisiepartners tijdens de derde editie van de ACTRONICS Tourrally. De parkeerplaats bij het hoofdkantoor van ACTRONICS in Almelo vulde zich rond het middaguur met een bonte verzameling glimmende bolides, variërend van klassieke auto's uit de jaren 30 tot de nieuwste sportmodellen. Het evenement, georganiseerd door het Almelose auto-elektronica revisiebedrijf ACTRONICS, bracht meer dan 90 enthousiaste teams samen voor een rit door het schilderachtige Twentse landschap.

De rally startte bij het ACTRONICS hoofdkantoor, dat diende als zowel start- als finishplaats. De route van ongeveer 110 kilometer voerde de teams door karakteristieke slingerende wegen, glooiende landschappen, bosrijke gebieden en historische boerderijen. De deelnemers kregen onderweg verschillende uitdagingen voor de kiezen, waaronder kennisopdrachten. Deze proeven puzzelopdracht zorgden voor een extra uitdaging en waren tevens bepalend voor de eindscore.

De eerste tussenstop vond plaats bij ‘IJsboerderij ’t Groot’ in Tilligte, waar de deelnemers genoten van een verse ijscoupe. De route voerde verder over de Twentse landschap in regio Ootmarsum waarbij de teams langs kenmerkende locaties zoals Landgoed Singraven en het Lutterzand trokken. De tweede tussenstop vond plaats op de parkeerplaats bij de Weerselose Markt, waar de kennisproef plaatsvond.

Na het voltooien van de uitdagende proeven en het oplossen van de puzzels, bereikten de teams de finish bij het ACTRONICS hoofdkantoor. De dag werd feestelijk afgesloten met een zomers diner en een barbecue onder een festivaltent, waar de winnaars van de rally en de schoonheidscompetitie bekend werden gemaakt.

Naast de gezelligheid en de competitie had de dag ook een charitatief doel. Dankzij de bijdragen van alle deelnemers en sponsors werd een mooi bedrag opgehaald voor de Voedselbank Almelo, waarmee zij lokale gezinnen in nood kunnen ondersteunen.

Winnaars Best of Show competitie:

Classic (tot en met 1984): Autobedrijf Mebu uit Nootdorp met een Ford Escort uit 1979

Youngsters (1985-2004): Garage Erik van Wijk uit Badhoevedorp met een Volkswagen Golf uit 1993

Modern (vanaf 2005): Mechanisatie Kerling uit Katwijk met een BMW M4 uit 2014

Daarnaast kreeg Vakgarage WK Auto’s uit Leiden revisiecheques voor het winnen van de ACTRONICS Tourrally door de maximale score in de puzzelopdrachten te behalen. Hiermee loste het helemaal de verwachting in als ontspannen en gezellig evenement voor ACTRONICS Service Points om te netwerken, van auto's te genieten en prachtige landschappen te verkennen.

Thijs Kamp van ACTRONICS vatte de dag perfect samen: “Na de beperkingen van de afgelopen jaren is het fantastisch om zoveel enthousiasme en passie te zien bij onze partners. Auto’s zijn niet alleen ons werk, maar ook onze passie, en het is geweldig om dit met elkaar te kunnen delen. Bovendien zijn we erg trots dat we een mooi bedrag hebben kunnen inzamelen voor de Voedselbank Almelo, waarmee we een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze lokale gemeenschap.”

Voor meer informatie en verder sfeerimpressie van de dag, bezoek de officiële website van ACTRONICS via www.actronics.nl