OVERIJSSEL - Deze week zijn boeren en tuinders begonnen met een grootschalige publieksactie om hun waarde voor Nederland te tonen. Als onderdeel van deze actie worden meer dan 2500 spandoeken door het hele land verspreid, waarvan 339 in Overijssel. Het eerste spandoek in Overijssel werd aangeboden aan het college van Gedeputeerde Staten door de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO).


Op de spandoeken laten boeren en tuinders zien welke producten er in de land- en tuinbouw gemaakt worden. Op één van de spandoeken staat de trotse boerin Lieke kregel, die benadrukt: “Wij zijn trots op de producten die er mede dankzij ons zijn. Daarom staan we ook op de spandoeken. Hiermee ziet Nederland de toegevoegde waarde van de boerderijen waar zij lopen, fietsen of rijden.”

Eerste spandoek in Overijssel

Het eerste spandoek werd symbolisch overhandigd in Overijssel, waar Bert Zandman, voorzitter van de LTO Noord-Oost, het spandoek overhandigde aan Maurits von Martels, gedeputeerde van landbouw en natuur. Ook aanwezig waren gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher en commissaris van de Koning Andries Heidema.

Gedeputeerde Maurits von Martels steunt de positieve publiekscampagne van harte: “Elk van deze spandoeken vertelt het verhaal van hard werken, toewijding en vakmanschap. De agrarische sector neemt in Overijssel gelukkig nog steeds een prominente plaats in. Wij zijn trots op onze boeren en tuinders. Wij vinden het van groot belang om voor hen ook voor toekomstig perspectief te blijven zorgen.”

Positieve boodschap

Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord, legt uit: “Dit keer kiezen wij heel bewust voor een positieve campagne. We laten nu juist zien wat wij ondanks al deze problemen nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekkere patat of gezonde aardbeien. Dat komt allemaal van boeren en tuinders.”

Samenwerking tussen sector en provincie

De samenwerking tussen de agrarische sector en de provincie is van groot belang voor de toekomst van het platteland in Overijssel. Boeren en tuinders dragen niet alleen bij aan de productie van voedsel, maar ook aan economie, leefbaarheid en natuurbeheer.