ALMELO - Penitentiaire inrichting (PI) Almelo heeft een nieuwe (waarnemend) vestigingsdirecteur. Aletta Woelk is begin maart begonnen in deze functie. Ze is de opvolger van Ton Golstein, hij legt na ruim zeven jaar zijn functie binnen de gevangenis van Almelo neer.

Aletta Woelk was eerder zes jaar plaatsvervangend vestigingsdirecteur in PI Lelystad en werkte tijdelijk als gevangenisdirecteur op Bonaire. Daarvoor was ze ruim twintig jaar in verschillende functies, waaronder waarnemend regiodirecteur Noord-Nederland, werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming.

PI Almelo bestaat uit drie locaties: De Karelskamp, De Fabriek en Het Huis van Herstel. In gevangenis De Karelskamp is plek voor 182 gedetineerden. In De Fabriek worden werkervaringsplaatsen en opleidingen aangeboden aan gedetineerden en andere doelgroepen. In het Huis van Herstel is plek voor 29 gedetineerden. Hier verblijven personen uit de regio Twente in de laatste fase van detentie die extra zorg en begeleiding nodig hebben. Daarnaast heeft het Huis van Herstel een Beperkt Beveiligde Afdeling (BBA). Overdag mogen gedetineerden bij een werkgever aan de slag om alvast te wennen aan hun terugkeer in de samenleving, ’s avonds en ’s nachts zitten ze in de BBA.