ALMELO - Wie verdient dit jaar de Stadsprijs van Almelo? De Stadsprijs is een prijs voor personen, verenigingen, of andere organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan de stad. Bijvoorbeeld door Almelo leefbaarder, sportiever, groener, socialer, mooier of leuker te maken. Draag die persoon, vereniging of organisatie dan voor.

Op initiatief van allerlei inwoners, verenigingen en organisatie zijn er veel leuke activiteiten in Almelo. Om dit soort initiatieven te belonen én te stimuleren reikt een commissie eens in de twee jaar de Stadsprijs uit. Dit keer voor de 13de keer. Een prijs van Almeloërs en voor Almeloërs.

Draag uw kandidaat voor

Meedoen kan tot en met zondag 10 oktober.

Kanshebbers
Kandidaten voor de Stadsprijs Almelo zetten zich in om Almelo mooier of gewoon leuker te maken. Een eenmalige actie is niet voldoende om voor de prijs in aanmerking te komen. Het gaat om een structurele bijdrage op het gebied van bijvoorbeeld sport, economie, cultuur, welzijn of iets heel anders. De voorgedragen persoon of organisatie hoeft zelf niet uit Almelo te komen, het gaat er om dat de bijdrage een meerwaarde heeft voor de stad. Ook gaat het er niet om hoe vaak iemand is aangemeld.

Geldprijs voor alle 3 genomineerden
Het college stelt de gemeenteraad voor om vanaf dit jaar alle 3 genomineerden, en niet alleen de winnaar, een geldprijs te geven. Dit maakt de waarde van een nominatie nog groter. Het bedrag moet altijd ten goede komen aan de Almelose samenleving. Het voorstel is daarnaast om van het kunstwerk van Robert Jansen dat bij de Stadsprijs Almelo hoort, een wisselbokaal te maken. De gemeenteraad neemt naar verwachting op 12 oktober een besluit over de voorgestelde wijzigingen.

Wie bepaalt
De Commissie Stadsprijs leest en beoordeelt alle voordrachten. Uit de voordrachten kiest de Commissie Stadsprijs de drie beste kandidaten. De prijsuitreiking is op vrijdag 17 december. Voordragen kan tot en met zondag 10 oktober.