ALMELO - Vanaf maandag 21 augustus is de kruising HR Holstlaan en Nijreessingel gedeeltelijk afgesloten. In twee weken tijd wordt het asfalt en de verkeerslichten vervangen. Om het werk in twee weken af te ronden wordt er van 6.00 uur en 23.00 uur gewerkt. Op maandag 4 september gaat het kruispunt volgens planning weer volledig open.


Rijrichtingen


Tijdens de werkzaamheden is de kruising voor het verkeer komend vanaf de stad afgesloten.

• Het verkeer vanaf de snelweg kan zowel rechtdoor richting het centrum, als linksaf naar de Weezebeeksingel.
• Het verkeer vanaf de Weezebeeksingel kan alleen rechtsaf richting de snelweg.
• De Nijreessingel is tijdens de werkzaamheden afgesloten (dit geldt voor het gedeelte tussen het kruispunt met TMZ het Weggeler en de Nijreessingel tot aan de kruising met de Henriette Roland Holstlaan. Het bedrijventerrein blijft bereikbaar vanaf de Bornsestraat).
• Kom je vanaf de snelweg? Dan zijn het ZGT en het stadion gewoon bereikbaar.
• Vanaf de Ambachtstraat is het niet mogelijk om de Henriette Roland Holstlaan op te rijden. Kom je vanaf de snelweg en wil je rechts afslaan naar de Ambachtstraat? Dat kan in de eerste week van de werkzaamheden. In de tweede week van de werkzaamheden kun je hier niet meer rechts afslaan. Er wordt dan namelijk aan die kant van de Henriette Roland Holstlaan gewerkt.

Aanpassing situatie

Vorig jaar is er een proef gedaan waarbij weggebruikers komend vanaf de snelweg vrij – zonder verkeerslichten – rechtsaf de Nijreessingel op konden rijden. Dit zorgde voor en betere doorstroming en veel positieve reacties. Deze situatie wordt definitief gemaakt. De verkeerslichten worden hierop aangepast.

Groenere stadsentree

De aanpassing zorgt voor een bredere middenberm. Hierdoor is het mogelijk om de groene loper door te trekken. In het najaar worden er in de middenberm bomen gepland. De berm en andere vlakken worden iets verlaagd waardoor regenwater natuurlijk geïnfiltreerd wordt. Ook is er aandacht voor circulariteit: zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt.