ALMELO - Kay Westhoff, Anne Eerdman, Jeroen Vandenabeele en Atse van Raalte zijn winnaars van de Almelo MBO Awards 2023. Burgemeester Arjen Gerritsen verraste de studenten met de prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst in ROC van Twente: “Het gaat alleen maar goed in Twente omdat we goede mbo’ers hebben. Als gemeente willen we die talenten stimuleren, zichtbaarder maken en verbinden aan Almelo en de regio.”


De winnende studenten ontvingen uit handen van burgemeester Gerritsen een bronzen beeldje en een certificaat: “Jullie zijn een voorbeeld voor iedere andere mbo-student.” Aan de awards is ook een geldbedrag verbonden. Kay Westhoff en Anne Eerdman mogen ieder €1.000 euro investeren in een aanvullende opleiding of cursus en Jeroen Vandenabeele en Atse van Raalte beide €500,-.

Jeroen Vandenabeele en Atse van Raalte volgen de opleiding Entree Bouw, Wonen en Interieur op locatie de Sumpel in Almelo. Jeroen en Atse deden als team mee aan de finale van de Skills Heroes. “Afgelopen studiejaar hebben jullie veel geleerd. De ervaringen die jullie hebben opgedaan tijdens Skills hebben hier aan bijgedragen, maar zeker ook de manier waarop jullie de dingen zelf hebben aangevlogen”, benadrukte burgemeester Gerritsen tijdens de uitreiking van de award aan Jeroen Vandenabeele. Atse was tijdens de uitreiking helaas verhinderd.

Anne Eerdman volgt de opleiding Gezel Schilder in Hengelo. Zij won eerder een gouden medaille tijdens Skills the Finals 2023. Anne werkt nauwkeurig en secuur en blijft ook onder grote druk heel rustig en kalm. Ze traint momenteel voor de EuroSkills, de Europese kampioenschappen voor beroepen wedstrijden, in september dit jaar in Gdansk. Arjen Gerritsen: “Met jouw deelname ben je bovendien de eerste vrouw die Nederland vertegenwoordigt in het vakgebied schilderen. Daarmee ben je een echt rolmodel en inspireer je anderen.”

Kay Westhoff is student Fietstechniek en won goud tijden Skills the Finals. Kay was de enige die tijdens de elektrische opdracht de juiste diagnose stelde. “Dat benadrukt jouw technische kennis en doortastendheid”, complimenteerde burgemeester Gerritsen de ambitieuze student. Om daar glimlachend aan toe te voegen dat het tegelijk ook zorgelijk is dat Kay de enige was die het goed had.

Tijdens de uitreiking benadrukte burgemeester Gerritsen het belang van een goede aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt. “Zodat studenten snel een baan vinden en ondernemers hun openstaande vacatures snel kunnen invullen. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt. Die aansluiting tussen onderwijs en ondernemers is bovendien belangrijk om te kunnen inspelen op de nieuwste technieken, trends en eisen.” Met de awards wil de gemeente laten zien dat Almelo een echte mbo-stad is met goede toekomstmogelijkheden voor talenten. Eerdere winnaars van de Almelo MBO Awards zijn Collin Kruiswijk, Nienke Zoetman en Albert Ntima Mbuku, die de prijs in 2019 ontvingen.