ALMELO - De gemeenteraad van Almelo is met een ruime meerderheid akkoord gegaan met een nieuw zwembad. Op het Sportpark Almelo komen vijf nieuwe baden, twee buitenbaden en drie binnenbaden en een nieuwe sporthal. Wethouder Arjen Maathuis van Sport is blij met de brede steun in de gemeenteraad voor de nieuwbouw.


Het nieuwe sportcomplex is voor wat betreft het overdekte gedeelte energieneutraal. De exploitatievoordelen van een nieuw zwembad ten opzichte van het huidige oudere complex dekken een groot deel van de investeringskosten.

Buitenbad en glijbanen
In het overdekte gedeelte komen een volwaardig wedstrijdbad dat op verzoek van de gemeenteraad en zwemclub De Veene 16 meter breed wordt, een doelgroepenbad en een peuter/ (sport)therapeutisch bad. De buitenbaden bestaan uit een recreatief bad en een volwaardig 5 baans 25 meter buitenbad voor banenzwemmers.

Het nieuwe Sportpark Almelo heeft straks ook glijbanen, een watertunnelglijbaan en een open glijbaan in het overdekte gedeelte, die ook van buiten bereikbaar zullen zijn. Daarnaast komt er een interactief geluid- en lichtsysteem, een bubbelbad, stoomcabine en horeca-faciliteiten. Gebruikers en zijn dan ook erg positief over de plannen.

Start met aanbesteding
De gemeente start nu met de voorbereidingen op de aanbesteding eind dit jaar of begin volgend jaar. Gekozen wordt voor een design & build aanbesteding, waarbij ontwerp en uitvoering van het bouwproject in één keer worden aanbesteed. De bouw kan dan snel na de zomer van 2022 starten. Omdat het nieuwe zwembad op een andere plek op het terrein van Het Sportpark komt, blijft het mogelijk om het huidige overdekte zwembad tijdens de bouw te gebruiken.