NEDERLAND - Na een zonnige Moederdag lijkt ook de komende week mooi en met volop zonneschijn te verlopen. Op dinsdag lijkt het zlefs zomers warm te worden. Vanaf woensdag t/m vrijdag is er een lichte buienkans, maar deze wordt weer opgevolgd door een hogedrukgebbied met zonnenschijn.


Maandag wordt al een prachtige lentedag die in de ochtend nog wat fris aanvoelt. Rond het middaguur is het echter al een graad of 17 in het noorden van het land tot 20 graden in het zuiden. Met een matige zuidoostenwind voelt het gedurende de dag alleen maar prettiger aan met volop zon.

Op dinsdag neemt de zuidwestenwind iets in kracht toe en is er met name in de ochtend wat sluierbewolking. De temperatuur loopt al snel op tot boven de twintig graden waarbij het in het westen van het land rond de 22 graden wordt tot 26, 27 graden in het oosten en zuiden van het land. In de avonduren krijgt het noordwesten kans op enkele lichte buien.

Ook op woensdag zijn er flinke perioden met zon bij eenmatige tot krachtige zuidwestenwind. In de middaguren ontstaat er door het hele land kans op een lichte bui, maar die kan door het warme weer ook zomaar verdampen. De temperatuur komt opnieuw boven de twintig graden.

Donderdag doet de temperatuur een stapje terug tot net onder de twintig graden en is er verspreid over het land een bui mogelijk. Met een matige westenwind kan het langs de kust zo'n 17, 18 graden worden.

Vrijdag en mogelijk zaterdagochtend trekken er dan enkele buien over het land, maar dit is slechts kortstondig. Daarachter lijkt een gebied te liggen die gedurende het weekend voor meer zon zorgt en op den duur ook weer hogere temperaturen.