NEDERLAND - Een week nadat de lente inging en kort na het ingaan van de zomertijd ziet het weerbeeld voor de komende week er een stuk koeler uit. Ten opzichte van de afgelopen weken gaat de temperatuur een paar graden naar beneden en neemt in de loop van de week ook de buienkans toe.


Op maandag hebben we nog een beetje uitloop van de afgelopen mooie dagen al begint de dag grijs en nevelig. In de loop van de dag wordt het bij een matige (noord)westenwind van zo'n 14 graden op de Waddeneilanden tot 17 graden in het zuiden en breekt op vele plaatsen de zon door.

Dinsdag doet de temperatuur al een flinke stap terug en is de zon slechts sporadisch zichtbaar. De matige wind komt uit het noordoosten en brengt verkoeling. Langs de westkust komt de temperatuur nog maar net boven de tien graden terwijl het in het zuidelijke gedeelte van het land rond de 14 graden kan uitkomen.

Ook op woensdag blijft het fris en komen de nachtelijke tempaeraturen, maar net boven het vriespunt. Plaatselijk is nachtvorst mogelijk in de komende dagen. Overdag blijft het grijs met slechts af en toe een waterig zonnetje. Opnieuw wordt het langs de kust niet warmer dan 10 graden en verder in het land pakweg twaalf graden.

Vanaf donderdag trekt de noordoostenwind iets aan en is er plaatselijk een redelijke buienkans al brengen die nog niet veel regen. Wel maakt de wind het frisser en de thermometer zal moeite hebben om de tien graden te halen.

Op vrijdag 1 april gaat de wind uit het noordoosten nog iets krachtiger worden en dat maakt het niet echt aangenaam. De winterjas kan dan ook nog niet in de kast. Met een lichte buienkans wordt het zo'n 9, 10 graden.

In het volgende weekend staat er op zaterdag nog een krachtige noordoostenwind met een gerede buienkans waarbij de gemoddelde temperatuur net onder de tien graden ligt. Zondag neemt de wind iets af en kan het ook één of twee graden warmer worden. Het lijkt de opmaat voor een iets rustiger weerbeeld in de week daarna.