NEDERLAND - Er komt een einde aan het droge en zachte herfstweer van de laatste dagen. Maandag lijkt in grote delen van het land nog zonnig te verlopen, maar daarna volgt een overgang naar wisselvalliger weer met regelmatig buien en lagere temperaturen.


Maandag
begint de dag fris met lokaal nog wat mist. Al snel komt de zon er overal goed doorheen en volgt nog een mooie, zonnige dag. Het wordt van noord naar zuid maximaal 10 tot 13 graden. In de avond neemt vanuit het zuidwesten echter de bewolking snel toe met tegen middernacht de eerste regen.

In de nacht naar dinsdag trekt een zone met regen over het land. In de loop van de ochtend wordt het geleidelijk droger en is af en toe wat ruimte voor de zon. Aan het einde van de middag volgt er van het zuidwesten echter een nieuwe neerslagzone. Het wordt zo'n 13 graden bij een zuidelijke wind.

Woensdag lijkt ook een wisselvallige dag te worden, al ziet het ernaar uit dat de meeste regen in de nacht en ochtend en pas later in de avond valt. Overdag lijkt het beter en zeker 's middags is op de meeste plaatsen droog met af en toe een zonnetje. De temperatuur komt uit op 11 of 12 graden.

Op donderdag lijkt de zuidelijke wind toe te nemen tot kracht 4 of 5. Ook nu komen er verspreid ver het land regelmatig buien voor bij een maximumtemperatuur van 12 graden.

Vrijdag gaat de wind iets meer naar het zuidwesten en neemt in kracht af. De buienkans neemt iets af, maar zowel de nachten als overdag gaat koeler aanvoelen. Mogelijk komt de temperatuur nog net op of boven de tien graden uit.

In het volgende weekend zet dit door met mogelijk 's nachts temperaturen van rond de 5 graden en overdag zo'n tien graden. Zoals het er nu voor staat lijkt het weekend grotendeels droog te verlopen, maar is lokaal een spat regen zeker mogelijk.