NEDERLAND - De komende week brengt de nodige wisselvalligheid zoals gewoon bij een herfstweek in oktober. Waar het de eerste dagen droog en af en toe zonnig blijft, kan er later in de week een omslag volgen in de vorm van buien.


In de nacht naar maandag trekt er bewolking verder over het land, maar blijft het in het oosten nog lang helder. Daardoor kan het daar nog afkoelen tot iets onder de 5 graden. In het noorden en langs de westkust kan er iets regen vallen, maar breekt later op de dag ook het zonnetje door. Bij een matige zuidwestenwind wordt het dan zo'n 15 tot 17 graden.

Dinsdag houden we invloed van hogedrukgebieden. Er trekt wat meer bewolking over het land, maar er is zeker ook nog wel ruimte voor de zon. De wind is hooguit matig uit een overwegend westelijke richting. De temperatuur ligt tussen 14 en 18 graden, met de laagste waarden op de Wadden. In de nachten kan het tijdens opklaringen flink afkoelen tot onder 5 graden.

Op woensdag hebben we een soortgelijke dag met mogelijk in de ochtend ook lokaal nog wat mist. Bij weinig wind wordt het zo'n 15,16 graden.

Vanaf donderdag krijgen we een overgang naar wisselvallig herfstweer. De wind trekt dan aan, de buienkans groeit en de temperatuur blijft in eerste instantie nog steken rond of net boven de 15 graden. In de nachten wordt het wel iets zachter.

Vrijdag en in het weekend daalt de temperatuur dan tot onder de 15 graden, langs de kust kan het zelfs afkoelen naar pakweg 12 graden, en wordt de buienkans nog groter. Met name op vrijdag en zondag kunnen dat soms pittige buien worden bij een stevige zuidelijke wind.