NEDERLAND - Het rustige weer houdt nog even aan al zal het in het begin van de week nog even wisselvallig zijn met hier en daar een buienkans. Woensdag lijkt het zonovergoten te worden en ook in de dagen daarna is het lenteachtig.

Op maandag is het een dag met afwisseling van wolken en zon. Met name in het oosten en noordoosten van Nederland kan dan ook een buitje vallen. Op de meeste plaatsen wordt het 12 tot 14 graden met een matige wind uit het zuidwesten.

Ook op dinsdag is het licht wisselvallig met nu de meeste kans op een buitje in de zuidelijke helft van het land. De wind draait naar het zuidoosten en is nog steeds matig en wolken en zon wisselen elkaar af. Het wordt 11 tot 13 graden.

Woensdag lijkt vooralsnog de warmste dag van de week te worden en op enkele plaatsen kan de thermometer oplopen richting de 18 graden. De zuidoostenwind neemt iestje in kracht toe.

Doordat op donderdag de wind omgaat, eerst richting het noorden en dan richting het oosten kan het de dagen erna wat koeler aanvoelen. Er is opnieuw een mix van wolkenvelden en zon te zien, maar het blijft wederom droog.

Vanaf vrijdag trekt de wind uit het oosten iets aan (windkracht 4), maar ook nu is het een droge dag met temperaturen variërend van 13 tot 16 graden.

Het volgende weekend lijkt ook weer zonnig te verlopen, maar door de oostenwind wordt het niet warmer dan 13, 14 graden. Ook in de week daarna lijkt het vooralsnog rustig voorjaarsweer te worden.