NEDERLAND - Na een zonnig weekend kunnen er in de eerste dagen van de nieuwe week enkele buien over het land trekken waarbij het soms aardig afkoelt. Vanaf Hemelvaartsdag lijkt het echter weer zachter en droger te worden.


Maandag
trekken enkele buien over het land en vooral in de middag kan het soms even flink plenzen, et name in het oosten en zuidoosten van het land. Hier is ook kans op onweer. Er waait een zwakke veranderlijke wind en het wordt op de meeste plaatsen 20 tot 22 graden. Direct aan zee is het een graadje minder warm. Later op de dag krijgt de wind een voorkeur voor het noordwesten en stroomt geleidelijk minder warme lucht over het land uit.

Op dinsdag schijnt af en toe de zon, maar er trekken ook enkele buien over het land. Later op de middag klaart het vanuit het westen steeds meer op. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, aan zee en in het Waddengebied krachtig, windkracht 6. In de loop van de dag neemt de wind in kracht af. Met die stevige wind wordt koelere lucht aangevoerd. In het westen wordt het 15 tot 17 graden, elders stijgt het kwik naar een graad of 18. In het zuidoosten kan het nog 19 graden worden.

Woensdag schijnt geregeld de zon, maar vooral in de middag en avond komt het tot buien. De temperatuur loopt op naar 17 tot 19 graden. De zuidwestenwind is nog steeds krachtig.

Donderdag, Hemelvaartsdag, laat ook een licht wisselvallig weerbeeld zien. De zon schijnt geregeld, maar er is ook een kleine buienkans die gedurende de dag afneemt. Er staat een stevige westenwind en het wordt 16 tot 19 graden.

Ook op vrijdag is het licht wisselvallig weer en lijkt de buienkans steeds meer af te nemen. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. De temperatuur komt uit op waarden tussen 17 en 20 graden en er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord.

In het volgende weekend lijkt het grotendeels droog te blijven en lopen de temparturen langzaam op tot rond de twintig graden.