NEDERLAND - In de nieuwe week staan er nog enkele frisse dagen te wachten. Midweeks zorgen enkele buien echter voor zachtere lucht en ook in de dagen daarna blijft het wisselvallig.


Op zondag laat de zon zich vooral in de westelijke helft van het land geregeld zien, in het oosten krijgen wolkenvelden de overhand van waaruit vooral in Limburg en mogelijk in Twente en de Achterhoek enige tijd wat lichte sneeuw kan vallen. Verder blijft het overal droog.

Met een noordelijke wind blijft het ook op maandag vrij koud al komt af en toe een zonnetje tevoorschijn. Op sommige plaatsen kan het ook flink mistig worden. Zo komt de temperatuur in de Limburgse heuvels misschien weer niet boven het vriespunt uit, wordt het 2 graden in het midden van het land en 5 graden aan zee, dankzij het relatief warme water van de Noordzee.

Ook dinsdag schijnt af en toe de zon, al wordt het wel een gevecht tussen de zon, soms mist, en de laaghangende bewolking. Op een winterse bui in het noorden na blijft het droog. In de nachten is het koud met lichte tot matige vorst, overdag is het van het zuidoosten tot aan de zo'n 1 tot 5 graden.

Vanaf woensdag is het gedaan met het koude weer. De kans op neerslag neemt toe en de temperatuur gaat omhoog. In de nachten neemt de kans op vorst af en overdag wordt het zo'n vijf graden

Ook donderdag en vrijdag zijn wisselvallig met tijd tot tijd een beetje regen, maar ook droge perioden waarin de zon doorbreekt. De middagtemperatuur ligt tussen 4 en 6 graden en voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden.

In het volgende weekend gaan we mogelijk naar een graad of 7 overdag en blijft er een bui mogelijk.