NEDERLAND - Komende week zet de gestage stijging van de temperaturen door. De zon gaat opnieuw uitbundig schijnen, en het lijkt elke dag een klein beetje warmer te worden. Vanaf woensdag komen we op veel plekken, met name in het zuidoosten van het land, weer aan tropische waarden van 30 graden, of iets daarboven toe en is er mogelijk sprake van een regionale hittegolf.


Op maandag kan er zeker in het noorden van het land en langs de westkust nog enige bewolking te zien zijn, mogelijk met een spatje regen. Daar wordt het bij een zwakke noordelijke wind zo'n 22 tot 24 graden. In de rest van het land kan de temperatuur al oplopen naar 25 graden of meer.

Dinsdag komt de temperatuur overal een graadje hoger uit en bij een droge lucht laat de zon zich steeds vaker zien.

Vanaf woensdag gaan we richting de tropische waarden. Op vele plaatsen wordt de 27, 28 graden gehaald en in het zuidoosten van het land wordt dan al de 30 graden grens gepasseerd.

Het droge weer houdt ook donderdag aan en geeft een zelfde beeld met volop zon. Langs de kust en in het noorden blijft het net onder de 30 graden en elders in het land kan de thermometer oplopen tot zo'n 33 graden.

Vrijdag en in het volgende weekend blijft het ook zonnig en droog bij een zwakke wind. Mogelijk dat de de temperatuur op zondag een klein stapje terug doet, maar het blijft zomers en naar het zich laat aanzien zet dat in de volgende week door.