NEDERLAND - We mogen er al weken van proeven, maar zondagmiddag om 16.33 uur gaat dan echt officieel de lente van start. Als voorbode op de zomer die op 21 juni begint ziet het er ook de komende week weer prima uit qua weersomstandigheden. Maart roert zijn staart is een spreekwoord dat vaak opgaat, maar tot nu toe is het een rustige voorjaarsmaand waarin de zon zich regelmatig laat zien.


De lente laat zich direct zien deze week al begint maandag lokaal nevelig en mistig. Rond tien uur is echter overal de zon de zien en is het al zo'n tien graden. In de middag uren loopt de temperatuur zelfs op naar 15, 16 graden en in het zuiden van het land mogelijk nog iets warmer. Er stata een zwakke zuidoostenwind.

In de nacht naar dinsdag blijft het droog en helder en koelt het af naar 2 tot 5 graden. Een zwakke zuidoostenwind voert zachte lucht aan en daarmee wordt het overdag zo'n 15 graden in het noorden to 19 graden in het zuiden. Hierbij laat de zon zich goed zien.

Ook woensdag schijnt de zon uitbundig bij een zwakke oostenwind. Opnieuw wordt het tussen de 15 en 18 graden. Alleen op de Waddeneilanden kan het iets koeler aanvoelen met een graad of 13,14.

Op donderdag kan de dag beginnen met wat nevel en mist, maar breekt ook al vrij snel de zon weer door. De wind, nog altijd matig, draait naar het noordoosten waardoor er iets koudere lucht wordt aangevoerd, maar met het zonnetje erbij is het ook dan nog altijd prima vertoeven.

Vanaf vrijdag trekt de noordoostenwind iets aan en is er ook wat vaker sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur doet een klein stapje terug, maar met 14 graden in het noorden en iets warmer richting het zuiden is het nog altijd prima voorjaarsweer.

Zoals het er nu naar uit ziet is het ook het volgende weekend nog steeds droog met regelmatig zon. Wel kan er bij een matige noordoostenwind iets meer sluierbewolking tevoorschijn komen waardoor het soms iets frisser aanvoelt, maar vooralsnog staat ons weer een heerlijke, droge en rustige lenteweek te wachten.