NEDERLAND - Ook na het Paasweekend blijft het zacht en rustig voorjaarsweer. Na een zonnige tweede paasdag ziet het er naar uitdat het de gehele week tussen de 14 en 18 graden wordt, hetgeen normaal is voor de tijd van het jaar. De bewolking neemt gedurende de weke iets toe, met daarbij ook een lichte buienkans, maar ook de zon is veelvuldig te zien.


Maandag, 2e paasdag, wordt net als dit weekend zeer zacht met regelmatig zon en temperaturen tussen de zestien en twintig graden. Gedurende de dag kan er hier en daar wat sluierbewolking ontstaan, maar met een zwakke zuidoosten wind is het ideaal weer voor een mooie wandeling of fietstocht.

Ook op dinsdag is het nog fraai weer. Er staat opnieuw weinig wind en de zon laat zich regelmatig zien. In het zuiden en zuidwesten neemt de stapelbewolking iets toe, en is er kans op een sporadische bui. Het wordt tussen de 15 en 19 graden.

Woensdag draait de wind naar het noordoosten en dat maakt het iets frisser dan de voorgaande dagen, maar met temperaturen tussen de 14 en 18 graden is dat nog altijd prima. Ook nu zijn er wat stapelwolken die in de zuidelijke helft van het land voor wat lichte buien kunnen zorgen, maar ook de zon is regelmatig te zien.

Op donderdag lijkt het weerbeeld identiek aan de dag ervoor. Opnieuw wordt het met een mix van zon en wat stapelwolken tussen de 14 en 18 graden.

Vanaf vrijdag neemt de wind wel iets toe. De temperaturen worden echter wel iets zachter en zullen rond de 16-19 graden liggen.

Het volgende weekend ziet er ook goed uit, met op zaterdag mogelijk kans op een lichte buii, maar vooral droog en zonnig lenteweer waarbij de thermometer tussen de 15 en 19 graden aangeeft.